Туреччина цього тижня остаточно домовиться з РФ про поставки ракетних систем

Туреччина цього тижня остаточно домовиться з РФ про поставки ракетних систем

Ердоган та Путін / Фото: Reuters

Переговори тривають вже рік.

Цього тижня представники Російської Федерації та Туреччини зустрінуться для того, аби завершити підготовку до угоди щодо поставок із Росії ракетних систем класу земля-повітря S-400.

Про це повідомляє Reuters.

"Наші представники зберуться разом на найближчому тижні, щоб підійти до фіналу домовленостей щодо S-400", - сказав президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

У Туреччині очікують, що перші такі установки мають прибути до країни вже 2019 року. Всього на той час їх має бути дві, однак одна з цих систем буде пробною.

Як відомо, переговори між країнами щодо закупівлі ракетних систем тривають вже рік. Повідомляється, що США та інші їхні союзники з НАТО вважають угоду неприйнятною, адже існує заборона про поставки зброї в країну-члена НАТО.

Туреччина давно заявила про наміри удосконалити свої оборонні системи та її складові. Вже оголошено проекти з оснащення найближчим часом країни новими бойовими гелікоптерами, танками, дронами тощо.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган висловив сумніви щодо довіри до НАТО.  За його словами, у період максимальної загрози для країни у 2015 році з території Сирії керівництво НАТО вивело зенітно-ракетні установки з Туреччини, а Альянс дав зрозуміти, що в разі атаки не надасть підтримку Анкарі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація