Туреччина може відповісти на санкції США

Туреччина може відповісти на санкції США

Фото: Reuters

Американський священик у жовтні 2016 року був заарештований у Туреччині за звинуваченням у шпигунстві.

Туреччина відповість на введені США санкції проти міністра юстиції і очыльника МВС країни у зв'язку зі справою пастора Ендрю Брансона.

Про це заявив глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу.

"Спроба США ввести санкції проти двох наших міністрів не залишиться без відповіді. Ми не зможемо вирішити наші проблеми, якщо адміністрація США не зрозуміє, що вона не може досягти своїх незаконних вимог з допомогою такого методу", - написав він у твіттері.

Раніше в Білому домі повідомили, що влада США прийняла рішення про введення санкцій проти міністра юстиції Туреччини Абдулхамита Гюля і глави МВС Туреччини Сулеймана Сойлу у зв'язку зі справою американського пастора Ендрю Брансона, який перебуває під вартою в Туреччині.

Американський священик у жовтні 2016 року був заарештований у Туреччині за звинуваченням у шпигунстві і зв'язках з організацією "ФЕТО" проповідника Фетхуллаха Гюлена, яку вважають причетною до спроби перевороту в Туреччині в липні 2016 року.

Нові арешти у Туреччині: затримали племінника та племінницю Фетхулли Гюлена

Нові арешти у Туреччині: затримали племінника та племінницю Фетхулли Гюлена

Нагадаємо, в ніч проти 16 липня 2016 року, в Туреччині група військових здійснила спробу державного перевороту. У Стамбулі військові перекрили рух на двох мостах через протоку Босфор, блокували аеропорт Ататюрка і заарештували керівництво Генштабу.

Очевидці повідомляли про стрілянину в столиці країни – Анкарі. Крім того, в цьому місті літали військові винищувачі. Прем'єр Йилдирим заявляв, що група військових зробила спробу здійснити переворот за допомогою зброї і свого становища.

Тоді загинуло понад 260 осіб, 1440 осіб отримали поранення. Серед загиблих – понад 100 повстанців і понад 160 прихильників діючої влади.

Між іншим, в цьому році 16 квітня в Туреччині був проведений референдум, який розширив повноваження Ердогана.

Повʼязані теми:

Наступна публікація