Туреччина схвалила російську вакцину від коронавірусу SputnikV

Туреччина схвалила російську вакцину від коронавірусу SputnikV

Фото: Associated Press

Стамбул має отримати першу партію вже у травні.

Міністерство охорони здоров'я Туреччини схвалило російську вакцину від коронавірусу SputnikV.

Про це повідомило видання Anadolu з посиланням на главу відомства Фахреттіна Коджі.

Наголошується, що препарат схвалили для екстреного застосування в країні. Міністерство ухвалило таке рішення після перевірки та аналізу вакцини.

Варто зазначити, що раніше Фахреттін Коджа заявляв, що Туреччина підписала угоду про постачання 50 млн доз російської вакцини. Стамбул має отримати першу партію вже у травні. Загалом надходження очікують упродовж 2021 року. Про те, що Туреччина незабаром отримає SputnikV повідомляв і турецький лідер Реджеп Ердоган. 

Крім того, Російський фонд прямих інвестицій повідомив про початок виробництва вакцини SputnikV в Туреччині вже у найближчі місяці. Виробляти препарат хочуть на кількох підприємствах. Утім, на яких саме, поки не відомо. 

Як повідомлялося, вакцина Sputnik V, створена Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології імені М.Ф. Гамалії МОЗ РФ, зареєстрована в Росії 11 серпня 2020 року. Вона стала першою у світі, хоча її клінічні випробування тривають. У Росії зафіксовано декілька випадків зараження COVID-19 після вакцинації. 

Кілька країн зголосилися взяти російську вакцину для власних тестувань. Приміром, Угорщина стала першою в Європі, яка отримала зразки цього препарату. Білорусь першою з іноземних країн видала на нього ліцензію. 

Новини тижня: як російська вакцина від COVID-19 впливатиме на Європу

Новини тижня: як російська вакцина від COVID-19 впливатиме на Європу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація