Туреччина у вогні: полум'я дісталося низки популярних курортів, серед яких Бодрум (фото, відео)

Туреччина у вогні: полум'я дісталося низки популярних курортів, серед яких Бодрум (фото, відео)

Пожежа в Османіє / Фото: CNN Turk

Горять південні провінції Туреччини.

Масштабні лісові пожежі у Туреччині, окрім Анталії і Мармарису, поширилися на території інших провінцій країни. Зокрема, горять Бодрум, Адана, Мерсин, Османіє, Кайсері, Мугла.

Про це повідомляє телеканал CNN Turk.

За даними телеканалу, вогонь зафіксували в лісах поблизу Бодрума. Складна ситуація наразі у в Адані, Кайсері і Мерсині. Там вогонь палахкотить у районі населених пунктів.

Водночас в турецькому Мармарисі туристів і співробітників готелів почали евакуювати. Там підібрався впритул до житлових будинків і туристичних комплексів.

Фото: CNN Turk

За останньою інформацією міністра сільського та лісового господарства Туреччини, один з готелів в курортному Бодрумі також евакуюють через лісову пожежу. Загалом, він каже, що в країні понад 180 людей постраждали в результаті лісових пожеж.

Нагадаємо, у Туреччині, де кілька днів температура повітря сягала позначок аж до +50°С, спалахнули масштабні лісові пожежі. Горять популярні серед українців райони Анталії та Сіде. За інформацією МЗС, українці по допомогу не звертались. В Анталії кажуть, з пожежами таких масштабів, справи ще не мали. 

У курортній Анталії, що на узбережжі Середземного моря, в результаті масштабної лісової пожежі загинули три людини.

Тамтешні ЗМІ озвучують версію займання на сміттєзвалищі. Водночас місцева влада заявляє - горіти почало одночасно у чотирьох різних місцях і це видається підозрілим. 

Також у Туреччині розпочали розслідування причин масштабних лісових пожеж.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пожежі в Анталії
Наступна публікація