Туреччина заявила про готовність підтримати Азербайджан "на полі бою"

Туреччина заявила про готовність підтримати Азербайджан "на полі бою"

Фото: Associated Press

Анкара готова також взяти участь в перемовинах.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу про готовність Анкари підтримати Баку в ситуації з Нагорним Карабахом як за столом переговорів, так і на полі бою.

"Є тільки одне розв'язання цієї проблеми. Вірменія повинна вийти з території Азербайджану. Якщо цього не станеться, проблема не буде вирішена. Ми готові підтримати Азербайджан як за столом переговорів, так і на полі бою", - цитує урядовця Anadolu.

Водночас заступник голови турецької керівної Партії справедливості і розвитку Нуман Куртулмуш зазначив, що напад на Азербайджан рівносильний агресії проти Туреччини.

"Будь-яка атака Вірменії на азербайджанське село рівнозначна нападу на турецьке село. Туреччина очікує, що міжнародна спільнота не буде лукавити, припинить провокаційні випади Вірменії і підтримає справедливі дії Азербайджану", - заявив він.

Нагадаємо, бої в Нагірному Карабасі поновилися в ніч проти неділі, 27 вересня. Країни звинувачують одна одну в провокації. В ООН, НАТО, США і ЄС закликали сторони скласти зброю й розпочати переговори.

Щонайменше семеро цивільних стали жертвами нового конфлікту в Нагірному Карабасі. П’ятеро з боку Азербайджану та двоє з боку Вірменії. Серед військових втрати значно більші. В обох країнах вже запровадили воєнний стан й оголосили про мобілізацію. 

Генсек ООН закликав до припинення вогню в Нагірному Карабасі

Генсек ООН закликав до припинення вогню в Нагірному Карабасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація