Туреччину наприкінці травня засипало снігом

Туреччину наприкінці травня засипало снігом

Фото: DHA

Сильний вітер пошкодив будівлі у низці регіонів країни.

На сході Туреччини 25 травня випав сніг, який супроводжувався сильним вітром та градом.

Про це повідомила Державна метеорологічна служба Туреччини, пише Daily Sabah.

Метеорологічна служба повідомила про опади в північно-східних провінціях Ерзурум, Ерзінджан, Карс, Арі, Ідир і Ардахан та східну провінцію Ван. Зокрема, у природному парку озер Лімні у Гюмюшхане випало десять сантиметрів снігу. 

У південно-східній провінції Хаккарі та місті Ван сильний вітер пошкодив дахи будинків та громадських будівель у центрі міста. Буря також призвела до локальних відключень електроенергії по всьому регіону, зокрема, у центрі міста Ардахан.

Снігопад порушив рух транспорту, а також приніс незручності скотарям у високогір'ї по всій країні. Найбільше від снігопаду вони постраждали у провінції Ерзінджан, оскільки багато гірських перевалів закриті, а сільські дороги були заблоковані.

Мертвим знайшли 70-річного вівчаря, який потрапив у снігову пастку. У провінції Кастамону знайшли мертвими близько 80 овець, які замерзли. Ще десятки овець зникли, знайти їх досі не вдалося. 

Деяким стадам овець таки вдалося зійти з гірських районів. Зокрема, у районі Юзюмлю Ерзінджан.

 У провінції Анталія, що на півдні Туреччини, в районі Аксекі випав сніг, пише CNN Türk. Опади у травні навіть у гірських районах місцеві називають дивиною. 

Крім того, про сніг повідомляють користувачі соцмереж.

Як повідомлялося, Туреччина планує відновити внутрішній туризм з 28 травня, а зовнішній - з середини червня, після відновлення міжнародних рейсів. Міністр туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой припустив, що першими країнами, з якими буде відновлено авіазв’язок та звідки в Туреччину прибудуть перші закордонні туристи, будуть Китай та Південна Корея. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація