Турецький прем'єр попри санкції запросив росіян на відпочинок до Антальї

Турецький прем'єр попри санкції запросив росіян на відпочинок до Антальї

Давутоглу розкритикував Росію за запроваджені економічні санкції / Фото: Reuters

Водночас він розкритикував обмежувальні заходи уряду РФ.

Голова турецького уряду Ахмет Давутоглу розкритикував Росію за запроваджені економічні санкції, однак все ж запросив російських туристів до своєї країни.

Про це він сказав у штаб-квартирі НАТО, передає УНІАН.

"Я стежив за новинами стосовно економічних санкцій та інших заходів, проголошених Росією. Я скажу, що у минулому ми всі були проти економічних санкцій, і під час попередньої кризи Туреччина займала принципову позицію. Росія сама була проти економічних санкцій. І зараз вжиття таких заходів проти Туреччини, які вони критикували, коли інші країни так вчинили через ситуацію в Україні, суперечить (цій позиції, - ред.)", - зауважив Давутоглу.

Водночас прем'єр сказав, що Туреччина "до будь-яких нових заходів ставитиметься дуже спокійно". 

"Ми не будемо посилювати напругу, ми ніколи не будемо робити щось, що може бути негативно розцінено росіянами, які по-дружньому ставляться до турецького народу. Для багатьох з них Анталія стала другим домом. Ми очікуємо, що російські друзі по-дружньому приїдуть до Антальї, до Туреччини. Для російських туристів Туреччина є домом", - підкреслив Давутоглу.

Також він сподівається, що Росія перегляне свої рішення стосовно Туреччини, які, за його словами, суперечать спільним інтересам обох країн.

Стосунки між двома країнами різко погіршилися після 24 листопада - військово-повітряні служби Туреччини збили російський бомбардувальник Су-24, коли той порушив повітряний простір країни. Росія не забарилася з протестом і вже за кілька днів раптово вислала з країни 39 турецьких бізнесменів - ті прибули до Краснодара на виставку аграрної продукції. Також Москва скасувала безвізовий режим із Туреччиною.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спеціальні економічні заходи щодо громадян Туреччини. А прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив про те, що російський уряд може розширити санкції через збитий винищувач Су-24.

Повʼязані теми:

Наступна публікація