У Австралії, Новій Зеландії та США більшість інфікованих коронавірусом мають вік до 44 років: названо причину

У Австралії, Новій Зеландії та США більшість інфікованих коронавірусом мають вік до 44 років: названо причину

Фото: Associated Press

Однак смертність від COVID-19 більша серед людей похилого віку.

У Новій Зеландії, Австралії та США більшість інфікованих коронавірусом – це молоді люди та люди середнього віку.

Про це повідомляє The Guardian.

Так, згідно з урядовою статистикою, в Австралії 21% інфікованих мають вік від 20 до 29 років, 16% - від 30 до 39 років, а 31% - це люди, старші 60 років.

У Новій Зеландії 26% інфікованих мають вік від 20 до 29 років, 14% мають вік від 30 до 39 років, 21% - 60 і старше.

У США за даними Центру контролю та профілактики захворювань, який аналізував 2 500 пацієнтів, встановлено, що 29% інфікованих – це люди від 20 до 44 років, 18% - від 55 до 64 років, 25% - від 65 до 84 років.

Зазначається, що причиною такої статистики можуть бути подорожі, оскільки переважна більшість випадків інфікування у цих країнах пов'язані з закордонними поїздками.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація