"Диякон смерті": у Бельгії медбрата звинувачують в одному з наймасовіших вбивств в історії країни

"Диякон смерті": у Бельгії медбрата звинувачують в одному з наймасовіших вбивств в історії країни

Фото: Getty Images

Звинувачення каже, що чоловік вбивав пацієнтів, вводячи їм ін'єкції повітря.

У Бельгії почався суд над католицьким дияконом, якого звинувачують у вбивстві щонайменше 10 людей, включно з власною матірю, повідомляє BBC

Іво Поппе, який працював медбратом, звинувачується в тому, що вводив пацієнтам ін'єкції повітря, що призводили до закупорювання судин та смерті.

Стверджується, що всі вбивства відбувались у клініці Менене, де чоловік спочатку працював медбратом, а потім займався ще і пасторською роботу.

Якщо його визнають винним за усіма пунктами звинувачення, це стане одним з наймасовіших вбивств у історії  Бельгії.

Як повідомляється, Іво Поппе заарештували після того, як він розповів про проведення евтаназій своєму психіатру. Чоловік спочатку визнавав свою провину на допитах. Він наполягав на тому, що робив це зі співчуття та милосердя до старих та невиліковно хворих, але потім відмовився від своїх слів.

Припускається, що серед вбитих декілька родичів чоловіка, включно з його власною матір'ю. Як стверджують лікарі, мати чоловіка страждала від депресії, проте не пішла б на евтаназію добровільно.

Також чоловік вів щоденник зі списком пацієнтів, що померли в лікарні. За словами звинувачення, понад 50 смертей з цього списку викликають підозру. Адвокат Поппе закликав не надавати значення цим висновкам, адже його клієнт просто згадував у щоденнику випадки смерті, а в клініці літні люди помирають часто.

Суд буде тривати більше тижня. Покази дадуть десятки свідків, включно з родичами померлих. 

Нагадаємо, що у Німеччині Нільса Хьогеля, який працював медбратом та вже отримав довічний термін за вбивства пацієнтів,  звинувачують ще у 97 вбивствах. Чоловік каже, що вбивав людей, бо нудьгував на роботі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація