У бельгійському Антверпені стався вибух і обвал у житловому будинку

У бельгійському Антверпені стався вибух і обвал у житловому будинку

Фото: Reuters

За їх оцінками, вибух такої сили могла призвести до 10-20 загиблих.

Рятувальникам в Антверпені вдалося встановити контакт з людьми, що опинилися в завалі після вибуху будинку, але вони поки що не змогли добратися до них, повідомив телеканал RTBF.

Рятувальникам вдалося визволити з руїн вибухнув в Антверпені будинку спочатку чотири особи, а потім ще трьох - чоловіка, жінку і дитину. Ще троє осіб продовжують вважатися зниклими.

За їх оцінками, вибух такої сили міг призвести до 10-20 загиблих, а рятувальні роботи ще не завершені.

Рятувальникам і пожежним допомагає цивільний захист. Крім поліції, на місці перебувають представники прокуратури. Вулиця, де стався вибух, повністю перекрита.

Щонайменше, п'ять осіб отримали поранення від вибуху, ймовірно, побутового газу, зруйнував будинок у понеділок ввечері. При цьому повідомлялося про те, що 2-3 людини вважаються зниклими безвісти, і, можливо, вони перебувають під уламками будівлі. Їх розшукували за допомогою спеціально натренованих собак.

Фото: Reuters

Причини вибуху ще з'ясовуються, але поліція від самого початку відкинула версію теракту.

За даними телеканалу, пошкоджено також дві сусідні будівлі. У трьох постраждалих будинках розташовувалися житлові квартири, винаймані студентські кімнати та ресторан.

Нагадаємо, увечері 25 лютого 2017 року в п'ятиповерховому відселеному аварійному будинку у центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького відбулося обвалення з п'ятого по перший поверх. Інцидент трапився під час будівельних робіт по демонтажу внутрішньої стіни.

Мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що з-під завалу вдалося врятувати шістьох будівельників, ще одного знайшли мертвим. 25 лютого, перший заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві Валерій Борис повідомив, що під завалами знайшли тіло ще однієї людини.

26 лютого з'явилася інформація, обвал будинку у центрі Києва міг бути спланованим. Несподіване напрям для розслідування справи знайшли в органах міської влади столиці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація