У Білорусі для арештованих та поранених у протестах мітингувальників зібрали мільйон доларів

У Білорусі для арештованих та поранених у протестах мітингувальників зібрали мільйон доларів

Фото: Associated Press

Суму зібрали впродовж трьох днів.

У Білорусі, де триває четверта доба протестів проти результатів президентських виборів, які нібито виграв чинний глава держави Олександр Лукашенко, для постраждалих та поранених мітингувальників зібрали мільйон доларів. 

Про це із посиланням на координатора ініціативи "BY_help" Олексія Леончика повідомляє "Наша Нива".

У виданні додали, що, на тлі останніх події, чимало коштів знадобиться для ремонту автомобілів, пошкоджених співробітниками спецпідрозділу ОМОН МВС Білорусі.

Загалом, як повідомляють автори ініціативи, зібрані гроші передадуть для "компенсації витрат на адвокатів, оплати штрафів та підтримки сімей репресованих".

"Пріоритет у виплатах надаватиметься тим, хто вперше піддався переслідуванню за свої права та свободи", - наголосили у "BY_help".

Миллион. Миллион на раненых, на арестованных, на искалеченных. Завтра мы выложим протокол, как обращаться за помощью тем, кто пострадал в столкновениях. Спасибо вам за солидарность. Это абсолютный рекорд.

Опубліковано Alexey Leonchik Вівторок, 11 серпня 2020 р.

Нагадаємо:

  • У неділю, 9 серпня, в Білорусі відбулися вибори президента.
  • Після оприлюднення даних перших екзит-полів, де перемога була за Лукашенкомбілоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни.
  • Відбулися перші зіткнення з ОМОНом, правоохоронці використовували світлошумові гранати, гумові кулі і водомети. Інтернет не працював на території країни всю ніч.
  • Згодом у Мінську повідомили про першу жертву протестів. 

Відсутній інтернет та загибель протестувальника: що відбувається на вулицях Мінська

Відсутній інтернет та загибель протестувальника: що відбувається на вулицях Мінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація