У Білорусі для "роз’яснювальної бесіди" затримали керівницю штабу суперниці Лукашенка

У Білорусі для "роз’яснювальної бесіди" затримали керівницю штабу суперниці Лукашенка

Фото: svaboda.org

Жінка саме подавала документи на візу.

У Мінську 6 серпня правоохоронні органи затримали Марію Мороз, керівницю штабу кандидатки в президенти Білорусі Світлани Тихановської. Із нею проводили "роз’яснювальну  роботу".

Про це повідомила речниця штабу Тихановської Анна Красуліна, пише білоруське "Радіо Свобода".

Відомо, що Мороз затримали близько 11 години на виході з посольства Литви в Білорусі, де вона мала намір подати заяву на отримання візи. До неї підійшли люди, які представилися співробітниками МВС, і забрали до відділка.

Деякий час мобільний телефон Марії Мороз був вимкнений і вона не виходила на зв'язок. Згодом, близько 13:00, Марію Мороз відпустили з відділення. Пресслужба Тихановської повідомила, що її затримували для "роз’яснювальної розмови".

Водночас у МВС Білорусі заявили, що не затримували Мороз, а "запросили на бесіду".

Раніше кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська розповіла, що під час її передвиборчої кампанії її вразив телефонний дзвінок з українського номера. Це були погрози стосовно її дітей, імовірно, саме через це вона вивезлаїх (десятирічного сина та чотирирічну дочку) до однієї з країн ЄС.

Нагадаємо, що для виборів президента в країні вирішили об'єднатися штаби трьох опозиційних кандидатів - зареєстрованої кандидатки Світлани Тихановської та незареєстрованих Віктора Бабарики та Валерія Цепкала. Обʼєднана команда у разі виграшу пообіцяла провести "повторні чесні вибори" та звільнити політв'язнів.

На початку серпня Тихановська провела агітаційні мітинги в Гродні і двох містах Гродненської області - Волковиську і Слонімі, на які прийшли понад десять тисяч людей. 

Кинув за ґрати: як Лукашенко усуває суперників на президентських виборах  

Кинув за ґрати: як Лукашенко усуває суперників на президентських виборах  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація