У Білорусі під час затримання побили головного редактора видання "Наша Нива"

У Білорусі під час затримання побили головного редактора видання "Наша Нива"

У Білорусі під час затримання побили головного редактора видання "Наша Нива"

Фото: Єгор Мартинович

Сайт газети заблокований.

У Білорусі затримали головного редактора видання "Наша Нива" Єгора Мартиновича. Під час затримання його жорстоко побили. У Мартиновича травма голови.

Про це повідомляє Telegram-канал "Наша Нива".

Напередодні, 8 липня, силовики прийшли з обшуками в офіс і бухгалтерію "Нашої Ниви", а також додому до Мартиновича і ще трьох співробітників. Після чого їх відвезли на допит до слідчого комітету, де йому викликали швидку допомогу.

Видання повідомляє, що минулої ночі головний редактор видання провів в ізоляторі на Окрестіна і сказав, що почувається краще.

"Сьогодні вранці його вперше погодували, а затримали вчора, близько 10 години ранку. Йому і іншим в'язням в камері не видали матраци та постіль", - йдеться в повідомленні видання.

Спершу дружина головного редактора Єгора Мартиновича повідомила в Facebook, що її чоловік зник разом з собакою. Пізніше вона написала, що правоохоронці привели Мартиновича з твариною додому, звідки виставили родичів і проводять обшук - не пояснюючи, в межах якої кримінальної справи.

Як зазначається, Мартиновича затримали на 72 години за підозрою в мовляв "Організації чи підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок, або участь в них".

Станом на зараз сайт видання заблокований. Також обшуки відбулися в низці інших білоруських ЗМІ.

Як повідомлялося, до співробітників білоруського видання "Наша Нива" прийшли з обшуком. Редакція також повідомляє, що втратила зв'язок з головним редактором Єгором Мартиновичем. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація