У Білорусі припинили постачання продуктів тваринного походження до Росії

У Білорусі припинили постачання продуктів тваринного походження до Росії

Фото: УНІАН

Тимчасова заборона була ініційована Мінськом після прохання російської сторони заборонити поставку кормів з чотирьох підприємств, у яких був виявлений генно-модифікований компонент.

Міністерство сільського господарства і продовольства Білорусі тимчасово припинило постачання продукції з дев'яти своїх підприємств в Росію.

Про це йдеться у повідомленні опублікуваному на офіційному сайті Россільгоспнагляд.

Тимчасова заборона була ініційована Мінськом після прохання російської сторони заборонити поставку кормів з чотирьох підприємств, у яких був виявлений генно-модифікований компонент, поширений 8 липня.

Всі підприємства виробляють товари тваринного походження. Припинення постачань здійснено на таких підприємствах в Білорусі: САРІЯ, ЗАТ Екомол Агро, ВАТ Молоко, виробничому цеху Сенненский ВАТ Оршанський молочний комбінат, ТОВ Белекотехніка, ТОВ Агропродукт філія ОЕЗ, ЧПТУП Тивайтл, ТОВ БілтонгФуд, ТОВ ГурманФуд.

Ветеринарній інспекції, Мінздраву, Держстандарту Білорусі доручено провести розслідування щодо встановлення факторів, які спричинили випуск не відповідає вимогам продукції.

"Департаментом організовано проведення розслідувань за участю територіальних органів Міністерства охорони здоров'я, Держстандарту, ГУ "Ветеринарний нагляд" та управлінь (відділів) ветеринарії комітетів по сільському господарству і продовольству облвиконкомів з метою встановлення факторів, які спричинили випуск не відповідає вимогам технічних нормативних правових актів продукції, а також розробки плану коригувальних заходів щодо недопущення невідповідностей в продукції, що випускається підприємствами продукці", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 1 липня, у Росії знищили більше 11 тонн польських яблук та білоруських персиків, які виявили напередодні на оптовому ринку Саратова. Фрукти знищили на полігоні в Енгельсі, повідомляє управління Россільгоспнагляду по області.

За даними відомства, на ящиках з яблуками не було маркування, однак на палетах з цими фруктами були штампи Польщі.

Згідно з повідомленням, на упаковці персиків було маркування про походження Центральноафриканської Республіки, а імпортером була вказана Білорусія, але власник не надав документи, які підтвердили б безпеку цієї продукції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація