У Білорусі відпустили журналіста Deutsche Welle, підозрюваного у "нелегальному читанні платних новин"

У Білорусі відпустили журналіста Deutsche Welle, підозрюваного у "нелегальному читанні платних новин"

У Білорусі відпустили журналіста Deutsche Welle, підозрюваного у "нелегальному читанні платних новин"

Фото: Facebook/Паўлюк Быкоўскі

Окрім Павлюка Биковського звільнили головного редактора БелПАН Ірину Левшину.

У Мінську відпустили з ізолятора тимчасового тримання кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Про це повідомляє DW.

"Почуваюся добре, отримав новий досвід. Для журналіста будь-який досвід корисний. У камері було спочатку шестеро людей, на інший день було троє. В принципі, все було нормально. Годували - не скажу, що чимось дуже приємним і смачним, але це як мінімум корисно, таку ж вівсянку я їм вдома", - розповів він.

За словами Биковського, він дав підписку про нерозголошення і зазначив, що проходить у справі як підозрюваний.

"У мене статус підозрюваного. Я спеціально запитував, чи можу повідомити свій процесуальний статус. У мене поки що не закінчилася акредитація Deutsche Welle. Я сподіваюся, що зможу подати заявку на нову акредитацію і продовжити роботу", - додав журналіст.

Своєю чергою його дружина Ольга Биковська назвала розслідування Слідчого комітету "справою проти незалежних журналістів, проти незалежної журналістики в Білорусі".

За словами Ольги, її чоловік не користувався матеріалами платної підписки і "отримував необхідну йому інформацію у відкритому доступі".

"Спочатку, коли його затримували, слідчий сказав, що Биковський "поїде в статусі свідка", - додала вона.

Зауважимо, окрім Биковського білоруські слідчі звільнили і головного редактора БелПАН Ірину Левшину.

"Після проведення комплексу невідкладних слідчих та інших процесуальних дій у кримінальній справі про несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації слідчими ухвалено рішення про звільнення Павла Биковського та Ірини Левшиної", - заявив начальник відділу інформації і зв'язку з громадськістю СК Сергій Кабаковіч, пише Sputnik Білорусь.

Нагадаємо, у Білорусі через підозру у несанкціонованому доступі до інформації держінформагентства "БелТА" затримали головного редактора сайту TUT.BY Марину Золотову. Після цього до СК були доправлені 16 білоруських журналістів.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація