У Бостоні десятки тисяч людей вийшли на протест проти ультраправих, дійшло до сутичок

27 людей заарештовані, в основному через бої з поліцією.

У суботу, 19 серпня, десятки тисяч людей вийшли на вулиці Бостона, щоб протестувати проти мітингу "за свободу слова", який організували ультраправі через тиждень після подій у Шарлоттсвіллі.

Про це повідомляє Reuters.

Організатори націоналістичного мітингу запросили кількох ультраправих ораторів. Поліцейські взяли їх у щільне кільце у Бостонському громадському парку, щоб уникнути повторення кривавих сутичок у Вірджинії.

У США протест ультраправих закінчився сутичками та трьома жертвами

У США протест ультраправих закінчився сутичками та трьома жертвами

У Бостоні мобілізували 500 поліцейських задля охорони громадського порядку. На вулицях парку були розміщені барикади та великі білі самоскиди, які мали запобігти атакам автомобілів, подібним до тих, що сталися у Шарлоттсвіллі або у Барселоні.

За оцінками поліції, на вулиці навколо найстарішого парку США вийшли понад 40 000 чоловік. У той же час мітинг ультраправих нараховував не більше двох десятків людей, і виступи його спікерів не було чути через крики контрдемонстрантів.

Мітингувальники оточили націоналістів і кричали їм "Ганьба!" та "Йдіть додому!", іноді кидаючи в них пластикові пляшки з водою. Потім поліція вивела учасників правого мітингу через натовп. Деякі з контрдемонстрантів намагалися їх зупинити і через це між ними та поліцейськими сталися сутички. У підсумку поліція заарештувала 27 чоловік.

Протести проти ультраправих відбулися і в інших містах. Зокрема, у Далласі мітингувальники повалили пам'ятник генералу Конфедерацію Роберту Лі.

У Північній Кароліні активісти знесли пам'ятник військам Конфедерації

У Північній Кароліні активісти знесли пам'ятник військам Конфедерації

Нагадаємо, Шарлоттсвілл у штаті Вірджинія в США був охоплений сутичками, в місті оголосили надзвичайний стан. Там "білі націоналісти" виступили проти знесення пам'ятника генералу Конфедерації Роберту Лі. Проти них виступили антирасисти. Між сторонами виникли сутички, які, як вважають, спровокували ультраправі. 

Під час рукопашних боїв, а також наїзду автомобіля просто в натовп загинула жінка - 32-річна помічниця юриста Хейзер Хейєр. Ще 35 людей отримали травми. Водія авто вже затримали, він перебуває під вартою без права внесення застави. Водієм виявився 20-річний прихильник ультраправих Джеймс Алекс Філдс-молодший. 

Тим часом біля міста Шарлотсвілл біля гольф-корту Birdwood розбився поліцейський вертоліт, унаслідок чого загинули двоє людей. Що стало причиною аварії, нині з'ясовують правоохоронці. Очевидці розповідають, що вертоліт летів низько над землею, а потім врізався у дерева. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація