У Бразилії прихильники президента перекрили автомагістралі та запалили шини

У Бразилії прихильники президента перекрили автомагістралі та запалили шини

Фото: Reuters

Вони вимагають скасувати процедуру імпічменту Русеф.

У Бразилії палять шини та перекривають автомагістралі. Так прихильники президента Ділми Русеф вимагають від парламентарів припинити процедуру імпічменту та залишити очільницю держави при владі, йдеться у сюжеті ТСН.Ніч.

Протести проходять у кількох найбільших містах. Найскладніша ситуація на дорогах Сан-Паулу. Рух у мегаполісі майже повністю паралізований. Поліція поки що за усім спостерігає осторонь.

11 травня верхня палата парламенту Бразилії голосуватиме за відсторонення Русеф від влади на 180 днів.

За цей час ініціатори імпічменту, котрі звинувачують Русеф у корупції, мають зібрати та надати всі докази її незаконної діяльності.

У Бразилії палять шини та перекривають автомагістралі

У Бразилії палять шини та перекривають автомагістралі

Нагадаємо, опозиція вимагає відставки Ділми Русеф через підозри в причетності до податкових порушень і використання бюджетних коштів для фінансування своєї передвиборної кампанії під час переобрання на другий термін.

Сама Ділма Русеф звинуватила своїх політичних супротивників у змові з метою державного перевороту. Русеф, якій загрожує імпічмент, також натякнула, що одним із лідерів змовників є віце-президент Мішель Темер. За її словами, про існування змови свідчить аудіозвернення Темера. Вони транслювали пробний запис його виступу зі зверненням до країни, в якому він приймає пост президента і закликає до національної єдності. За словами самого віце-президента Темера, запис був опублікована випадково.

Повʼязані теми:

Наступна публікація