У Британії назвали нові країни, яких підозрюють у допомозі КНДР із розробкою ядерної зброї - ЗМІ

У Британії назвали нові країни, яких підозрюють у допомозі КНДР із розробкою ядерної зброї - ЗМІ

Фото: Reuters

Міністерство закордонних справ Великої Британії розслідує, чи нинішні або колишні ядерні держави не допомогли Пхеньянові в розробці ядерних боєголовок.

Чиновники із Великої Британії побоюються, що Іран чи Росія могли допомогти КНДР з "раптовим просуванням" у розвитку її ядерної зброї.

Про це повідомляє Telegraph з посиланням на джерело.

Зазначається, що Міністерство закордонних справ Великої Британії розслідує, чи нинішні або колишні ядерні держави не допомогли Пхеньянові в розробці ядерних боєголовок, придатних до встановлення на балістичні ракети, і першим у переліку підозрюваних є Іран, але увага привернена і до Росії.

Британські посадовці, зокрема, вважають не вартим довіри припущення, що північнокорейські вчені могли самостійно досягти таких успіхів.

"Північнокорейські вчені - це люди з певними здібностями, але, очевидно, вони не роблять це повністю у вакуумі", - сказав один міністр уряду.

Нагадаємо, 14 серпня американське видання New York Times із посиланням на експертний аналіз і оцінки з боку американських спецслужб повідомило, що успіх Північної Кореї в тестуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки придбанню потужних ракетних двигунів на чорному ринку, швидше за все, з українського заводу.

Секретар РНБО Олександр Турчинов наголосив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї

В українській компанії "Південмаш" заявили, що стаття New York Times має провокаційний характер і додали, що факти, викладені в публікації, не відповідають дійсності. Зокрема, "Південмаш" не є основним виробником ракет для РФ і взагалі не постачає до РФ ані ракети, ані їхні деталі та складальні одиниці, у тому числі, ракетні двигуни, а також немає жодного стосунку до ракетних програм КНДР. 

Експерт Майкл Ельман, на основі слів якого була написана стаття, наголосив, що  не вірить в те що українська влада знала чи сприяла тому, що двигуни походять з України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація