У Британії оприлюднили другу заяву Юлії Скрипаль: вона відмовилася від допомоги посольства РФ і сестри

У Британії оприлюднили другу заяву Юлії Скрипаль: вона відмовилася від допомоги посольства РФ і сестри

У Британії оприлюднили другу заяву Юлії Скрипаль: вона відмовилася від допомоги посольства РФ і сестри

Фото: Reuters

Жінка каже, що почувається краще.

Донька російського розвідника Сергія Скрипаля Юлія заявила, що після того, як її виписали з лікарні, вона почувається краще. Втім вона ще страждає від наслідків отруєння, а її батько ще у лікарні і він серйозно хворий. Також Юлія відмовилася від допомоги російського посольства і просить свою сестру Вікторію не приїжджати до неї.

Заяву Юлії Скрипаль у середу, 11 квітня, оприлюднила британська поліція.

"Я маю спеціально підготовлених офіцерів, які допомагають мені піклуватися про себе та пояснюють, як відбувається розслідування. Я маю доступ до друзів і родичів, і мені дали контакти конкретних людей у російському посольстві, яке люб'язно запропонувало мені будь-яку допомогу. Наразі я не хочу користуватися їхніми послугами, але якщо я зміню свою думку, я знаю, як з ними зв'язатися", - йдеться у заяві.

Юлія Скрипаль зазначила, що почувається краще, але ще не настільки, щоб дати повноцінне інтерв'ю пресі. Втім, вона сподівається колись це зробити.

"Я дякую моїй двоюрідній сестрі Вікторії за турботу про нас, але прошу, щоб вона не відвідувала мене і не намагалася зараз зв'язатися зі мною. Її думки та заяви - не мої і не мого батька", - заявила Скрипаль.

Після лікарні Юлії Скрипаль забезпечили безпечне місцеперебування

Після лікарні Юлії Скрипаль забезпечили безпечне місцеперебування

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався в поліцію із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер у 2006 році в результаті отруєння полонієм.

14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про вислання з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова до країни через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів.

26 березня слідом за Британією низка країн заявила про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Племінниця російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля - Вікторія заявила, що спецслужби не причетні до отруєння її родичів. На її думку, це було побутовим отруєнням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація