У Британії вдова чотири роки судилася з Apple за право доступу до акаунту померлого чоловіка

У Британії вдова чотири роки судилася з Apple за право доступу до акаунту померлого чоловіка

Фото: Joinfo

Врешті суд зобов’язав надати доступ до фото та відео, що зберігаються у хмарному сховищі.

У Лондоні суд зобов’язав компанію Apple надати вдові доступ до фото її померлого чоловіка, які зберігаються у хмарному сховищі.

Як повідомляє The Times, 44-річна жінка судилася чотири роки після того, як 2015 року звернулась з проханням доступу до Apple store, а ті заявили, що нададуть інформацію лише за рішенням суду.

Apple наполягає на тому, якщо їхній користувач не залишив одностайних даних щодо наслідування акаунту, тоді вони надаватимуть конфіденційні дані лише за судовим рішенням. В цьому випадку покійний не залишив вказівок щодо свого акаунту.

Вдова каже, що цей спадок чоловіка їй було отримати найважче - все інше перейшло до її власності практично автоматично. Тепер жінка відвоювала право на 4500 фото та 900 відео, серед яких багато родинного архіву - ці матеріали вона хотіла зберегти для доньки, аби вона краще запам’ятала батька.

Нагадаємо, український стартап Kidslox та іспанська компанія Qustodio подали скаргу на американську корпорацію Apple. Останню звинувачують у недобросовісній конкуренції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація