У Британії зменшать розміри бургерів та піци: дітей рятуватимуть від ожиріння

У Британії зменшать розміри бургерів та піци: дітей рятуватимуть від ожиріння

Фото: Pexels

Також у цих продуктах зменшать вміст жирів та солі.

Піци і бургери у Британії стануть менші: до цього представники охорони здоров'я країни зобов'язали виробників продуктів.

Про це йдеться в сюжеті Сніданку з 1+1.

Виявилося, що третина маленьких британців віком від 10 до 12 років мають зайву вагу та ожиріння. Причина – фастфуд та різноманітні снеки.

Виробників проситимуть скоротити порції та вміст у продуктах жирів і солі. А саме - зменшити розмір бургерів і випускати чипси в менших упаковках. Якщо виробники не підуть на такий крок добровільно, ці рекомендації зроблять примусовими.

Раніше у березні в Британії стартувала програма зі зменшення цукру в продуктах харчування. Зокрема, шоколадні плитки стали меншими. Ця програма була втілена насамперед завдяки відомому англійському ресторатору Джеймі Оліверу.

У Великій Британії зменшаться порції їжі з фастфудів

У Великій Британії зменшаться порції їжі з фастфудів

Раніше повідомлялося, що, згідно із даними ВООЗ, 50 грамів обробленого мяса збільшує ризик захворювання на діабет на 18%. Фахівці порівняли оброблене м'ясо (стейки, сосиски, бекон, ковбаси) із сигаретами та радіоактивними металами. Так, одне яйце дорівнює 5 викуреним цигаркам. А один хот-дог на день збільшує шанс отримати діабет на 51%. Молоко не корисне для кісток і містить гній.

Повʼязані теми:

Наступна публікація