У Брюсселі терорист з рюкзаком вибухівки намагався взяти заручників

У Брюсселі терорист з рюкзаком вибухівки намагався взяти заручників

Фото: Getty Images

Поліції довелося відкрити вогонь.

В Брюсселі був затриманий підозрюваний в тероризмі з рюкзаком вибухівки.

Він був затриманий в ході поліцейської спецоперації в брюссельській комуні Схарбек, передає Reuters.

Він не реагував на вимоги поліції і намагався захопити заручників. Поліцейські відкрили вогонь і поранили підозрюваного в ногу.

Це вже дев'ятий затриманий підозрюваний в тероризмі після брюссельських терактів 22 березня.

В Twitter з'явилося відео, на якому видно, як до пораненого терориста під'їжджає робот-сапер.

Нагадаємо, кількість потерпілих під час терактів в аеропорту і метро Брюсселя збільшилася до 316 осіб. 121 особа досі перебуває в лікарні, з них 63 - у відділенні інтенсивної терапії. Постраждалі розподілені по 48 бельгійських та двох французьких лікарнях. Також вдалося встановити особу двох із чотирьох пацієнтів, які перебувають у комі і імена яких впродовж двох днів були невідомі. 

22 березня два вибухи прогриміли в аеропорті Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнала вибухи терактом. На летовищі вибуховий пристрій привів у дію терорист-смертник. Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" та "Шуман".

Терористів  Халіда Бакрауї і Наджима Лашрауї, яких вважають виконавцями вибухів в метро та аеропорту Брюсселя знайшли в базі Інтерполу. Зазначається, що Халід Бакрауї, який влаштував вибух в метро, був оголошений в міжнародний розшук владою Бельгії за звинуваченням у тероризмі.

Наджим Лашрауї, якого бельгійські ЗМІ назвали виконавцем одного з вибухів в аеропорту Брюсселя, був оголошений в міжнародний розшук владою Франції за звинуваченнями в підготовці терактів і виготовлення вибухових пристроїв.

Загалом, в результаті терактів в аеропорту та метро Брюсселя загинуло 34 людини.

Одну людину заарештували в ході антитерористичного рейду в Брюсселі

Одну людину заарештували в ході антитерористичного рейду в Брюсселі

Повʼязані теми:

Наступна публікація