У чеченському парламенті вирішили "наплювати" на дані HRW про причетність спікера до тортур над геями

У чеченському парламенті вирішили "наплювати" на дані HRW про причетність спікера до тортур над геями

Фото: Reuters

У парламенті Чечні зауважили, що "це не серйозне питання, щоб його обговорювати". 

Представник секретаріату чеченського парламенту Зелімхан Джамалдінов заявив, що глава парламенту не має наміру обговорювати домисли журналістів.

Про це повідомляє "Говорить Москва".

Зокрема, це стосується повідомлення Human Rights Watch щодо того, що спікер парламенту Магомед Даудов був свідком знущань над геями у республіці.

"Це не серйозне питання, щоб обговорювати його. ЗМІ пишуть все, що завгодно, і якщо на все реагувати - плювати ми хотіли на те, що пишуть якісь європейські підкормові продажні журналісти", - прокоментував Джамалдінов. 

Нагадаємо, раніше раніше "Нова газета" опублікувала розслідування під назвою "Вбивство честі", в якому говориться, що в Чечні здійснюють масові затримання жителів з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, зараз відомо більше сотні затриманих осіб як представників ЛГБТ, так і тих, яких підозрюють у нетрадиційній сексуальній орієнтації. 

Пізніше муфтій Чечні Салах-хаджі Межиєв заявив, що журналістів "Нової газети", які причетні до статтей про переслідування геїв в Чечні наздожене "відплата Аллаха", а прокуратура та інші правоохоронні органи Чечні організували перевірки після публікації в "Новій газеті" інформації про масові викрадення людей в республіці. 

Вашингтон занепокоєний катуванням гомосексуалістів у Чечні

Вашингтон занепокоєний катуванням гомосексуалістів у Чечні

Повʼязані теми:

Наступна публікація