У Держдепі США переконані, що переговори КНДР про участь в Олімпіаді є відволікаючим маневром

У Держдепі США переконані, що переговори КНДР про участь в Олімпіаді є відволікаючим маневром

Фото: Reuters

КНДР не вдасться створити ілюзію, що вони "раптом побачили себе збоку" і знайшли вихід з положення.

Почавши вести переговори про свою участь у зимовій олімпіаді в південнокорейському Пхенчхані, КНДР вдається до давньої тактики відволікання уваги, коли ситуація розжарюється до межі.

Але це не означає, що режиму в Пхеньяні вдасться провести міжнародне співтовариство, розповіла в інтерв'ю "Голосу Америки" постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі.

Про це пише Укрінформ

"Думаю, що тут наявне прагнення відвернути (увагу від дій Пхеньяну). Я думаю, це саме те, що завжди робить Північна Корея: коли обстановка розжарюється, починати розмову", - сказала Гейлі.

Таким чином, вона відповіла на запитання, чим міг керуватися Кім Чен Ин, погоджуючись на участь КНДР у майбутніх Олімпійських Іграх, і чи не є цей крок "посланням", адресованим США. У той же час, американський дипломат підкреслила: "Проблема в тому, що ми не будемо грати в ті ж ігри, в які грали завжди".

За словами Гейлі, КНДР не вдасться створити ілюзію, що вони "раптом побачили себе збоку" і знайшли вихід з положення.

"Вони повинні сказати нам, що готові припинити (ракетно-ядерні – ред.) випробування. А ми повинні побачити, що випробування дійсно зупинені. Крім того, ми повинні знати, що вони збираються скасувати цю програму", - підкреслила постійний представник США при ООН.

Нагадаємо, лідер КНДР Кім Чен Ин закликав Південну Корею до переговорів для успішного проведення Зимової Олімпіади-2018 у Пхьончхані. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація