У Держдепі США назвали два критично важливих кроки України для допомоги МВФ

У Держдепі США назвали два критично важливих кроки України для допомоги МВФ

Фото: Національний банк України

Потрібно провести реформи не лише у більш легких галузях, але впровадити більш складні структурні реформи.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон закликає український уряд виконати свої попередні обіцянки щодо створення антикорупційного суду і продовжити інші реформи.

Про це повідомили на слуханнях у Сенатському комітеті посадові особи Державного департаменту з питань міжнародних відносин, - пише Інтерфакс.

Помічник державного секретаря Весс Мітчелл заявив, що це величезний пріоритет для держсекретаря США Рекса Тіллерсона, про що він неодноразово говорив, відповідаючи на запитання, чи порушував Держдеп питання блокування в Україні енергетичної та антикорупційної реформи, зокрема, переслідування НАБУ та Антикорупційного комітету Верховної Ради.

"Ми навіть не могли і мріяти про такий прогрес, якого вони досягли за такий короткий час. Держсекретар Тіллерсон зробив це своїм пріоритетом – залучити українців триматися шляху реформ", – сказав він.

Експерти МВФ приїдуть в Україну, аби проконтролювати бюджет на наступний рік

Експерти МВФ приїдуть в Україну, аби проконтролювати бюджет на наступний рік

"Провести реформи не лише у більш легких галузях, але впровадити більш складні структурні реформи. І це особливо стосується створення антикорупційного суду і проведення енергетичної реформи, зокрема в питанні газових тарифів. Обидва ці кроки критично важливі для продовження надходження допомоги МВФ. Я неодноразово піднімав ці питання з паном Порошенком, з Гройсманом, міністром Клімкіним, паном Парубієм та іншими. Ми координуємо нашу співпрацю з МВФ, щоб наші позиції були узгоджені", – розповів помічник державного секретаря.

Повʼязані теми:

Наступна публікація