У Держдепі США розповіли, чого чекають від зустрічі Трампа і Кім Чен Ина

У Держдепі США розповіли, чого чекають від зустрічі Трампа і Кім Чен Ина

Трамп, заява, Сирія / Фото: Reuters

Помпео зауважив, що до проведення зустрічі між президентом США і північнокорейським лідером відбудеться ще багато обговорень.

У Вашингтоні не поспішають говорити про успіх майбутніх переговорів між Дональдом Трампом та Кім Чен Ином, враховуючи можливі ризики, однак мають сподівання, що керівництво КНДР дійсно має бажання втілити серйозні зміни.

Про це розповів в інтерв'ю телеканалу Fox News державний секретар США Майк Помпео.

"Ми ще не досягли тієї точки, де ми могли би заявити, що добилися того, чого прагнули. Ще залишається зробити багато роботи. Ми сприймаємо ризики тверезо", - зауважив Помпео.

Лідери обох Корей зустрілися, аби поговорити про мир та відмову КНДР від ядерної програми

Лідери обох Корей зустрілися, аби поговорити про мир та відмову КНДР від ядерної програми

Американська адміністрація сподівається, що Кім має бажання здійснити стратегічні зміни для своєї країни та свого народу.

"Тож, якщо він (лідер Північної Кореї – ред.) готовий зробити це, президент Трамп готовий запевнити, що це може стати успішним (для КНДР – ред.) переходом", - наголосив держсекретар США.

Помпео також зазначив, що до проведення зустрічі між президентом США і північнокорейським лідером відбудеться ще багато обговорень, й зараз сторони докладають зусиль для того, щоб досягти результатів.

"Я думаю, тепер ми розуміємо, що є потенціал, що існують спільні цілі, і наша місія полягає в підготовці основи. Ми ще дуже далекі від цього, тому ми продовжуватимемо працювати протягом наступних днів", - резюмував державний секретар США.

Раніше повідомлялося, що зустріч Трампа і Кім Чен Ина може відбутися у демилітаризованій зоні на Корейському узбережжі. Але глава Білого дому сам відкинув такий варіант. За повідомленням ЗМІ, саме Сінгапур розглядався як основна версія місця зустрічі двох керівників. Наприкінці квітня, як вже повідомлялося, північнокорейський диктатор уперше побував з офіційним візитом у Південній Кореї. Пізніше він прибув із візитом до Китаю. Як очікується, на зустрічі Трампа і Кім Чен Ина буде оголошено про припинення ядерної програми КНДР.

Повʼязані теми:

Наступна публікація