У Держдепі США заявили, що сподіваються на мирне роззброєння Північної Кореї

У Держдепі США заявили, що сподіваються на мирне роззброєння Північної Кореї

Фото: Reuters

Дипломатичний шлях іще не вичерпаний, переконані у Вашингтоні.

Остання випущена КНДР ракета теоретично здатна подолати 13 тисяч кілометрів і може нести загрозу для території Сполучених Штатів Америки. Про це заявив американський фізик Девід Райт, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Водночас експерти сумніваються, що ракету навантажили по-справжньому, а не лиш імітацією важкої ядерної боєголовки, тож реальної ядерної загрози американцям поки що можна не боятися. Водночас президент США Дональд Трамп уже пообіцяв, що просто так виклику північних корейців не залишить. Америка вже заявила про нові санкції проти КНДР, але дипломати продовжують плекати надію на те, що напругу вийде зняти мирним шляхом. "Дипломатичні засоби розв’язання кризи все ще не вичерпані. Сполучені Штати сподіваються знайти мирний спосіб ядерного роззброєння Північної Кореї", - заявила речниця Державного департаменту США Хізер Ноерт.

Трамп пообіцяв не залишати запуск балістичної ракети Пхеньяном без відповіді

Трамп пообіцяв не залишати запуск балістичної ракети Пхеньяном без відповіді

Але беручи до уваги серйозні проблеми Трампа з Конгресом, не виключено, що він усе ж вдасться до найнепередбачуваніших дій. Адже раптовий ракетний удар по Сирії цієї весни довів, що пресі і виборцям це подобається.

Як повідомлялося, Південна Корея провела ракетні випробування у відповідь на запуск балістичної ракети в КНДР. Навчання військових з нанесення точкових ударів по КНДР тривали лише 20 хвилин.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук 

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація