Держдумі запропонували не визнавати результатів виборів президента України

Держдумі запропонували не визнавати результатів виборів президента України

Фото: pasmi.ru

Із відповідним проектом виступили представники фракції ЛДПР.

У Держдумі РФ зареєстрували проект постанови "Про невизнання результатів виборів президента України". В тексті документа йдеться про "глибоке занепокоєння" депутатів російської Думи "проведенням виборів президента України в умовах нечесної виборчої кампанії з використанням "брудних" виборчих технологій, що є грубим порушенням міжнародних принципів та норм, які лежать в основі організації і проведення демократичних виборів".

Відповідна постанова зареєстрована в Державній Думі Росії представниками фракції ЛДПР 26 березня 2019 року.

Депутати Держдуми РФ переконані, що "владу в Україні 2014 року (в результаті державного перевороту) захопили носії радикальної ідеології" та називають українську владу "київським режимом". В РФ вважають, що чинна українська влада не здатна забезпечити проведення "чесної та політично відповідальної виборчої кампанії, особливо в умовах заохочення західними спонсорами антиросійської політики". 

Також тут стверджують, що "масова фальсифікація результатів виборів покликана забезпечити перемогу певного кандидата". Негативну оцінку в тексті постанови дали і тому факту, що 26 лютого президент України підписав закон, який забороняє російським громадянам брати участь в українських виборах як спостерігачів. Загострення ситуації на Сході України в РФ також пояснюють діями "київського режиму" під час виборчої кампанії та "рішуче засуджують деструктивні дії української влади під час проведення виборів президента України".

"В таких умовах ці вибори не можуть вважатися дійсними, такими, що відбулися та легітимними", - йдеться у тексті постанови. У резюме депутати висловлюють сподівання на скоре припинення чинності "незаконного режиму в Україні". 

Нагадаємо, що 7 лютого Верховна Рада заборонила громадянам Росії бути офіційними спостерігачами на виборах президента України, народних депутатів України та місцевих виборах. Раніше Центральна виборча комісія РФ направила до російського МЗС список можливих учасників місії спостерігачів ОБСЄ на виборах президента України. А глава МЗС РФ Сергій Лавров стверджував, що Москва отримала запрошення на українські вибори. Європейська комісія не зраділа рішенню українських депутатів заборонити спостерігачам із Росії працювати на виборах президента в Україні. Про це повідомляв кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter. "Україна повинна забезпечити, щоб БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів і прав людини - ред.) змогло проводити спостереження за виборами в Україні в повній відповідності до своєї звичайної практики", - передав журналіст думку Єврокомісії. 

Зазначимо, 31 березня, у День виборів нового президента України ТСН проведе 7-годинний марафон. Марафон розпочне Марічка Падалко інформаційними випусками о 12.00 та 15.00 зі студії ТСН. О 18.00 про поточну ситуацію повідомить Юлія Бориско. А о 19.30 розпочнеться спецвипуск "Вибір країни", який вестимуть одразу троє ведучих. Він триватиме в ефірі "1+1" до 21.30, після чого продовжиться на інтернет-майданчиках ТСН – в YouTube та Facebook, а після завершення шоу "Голос країни" знову повернеться в ТБ-ефір і транслюватиметься до 01.00. Протягом усього дня команда ТСН розповідатиме про ситуацію на виборчих дільницях, порушеннях під час голосування, чергуватиме у штабах кандидатів президентів та покаже їхню реакцію на поточні результати. Кореспонденти ТСН працюватимуть у всіх регіонах України, а також за кордоном – у Вашингтоні, Берліні та Брюсселі. 

Росія не відправлятиме своїх спостерігачів на вибори в Україні

Росія не відправлятиме своїх спостерігачів на вибори в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація