У Росії через аварію два міста залило нафтою - влада оголосила режим НС

У Росії через аварію два міста залило нафтою - влада оголосила режим НС

Фото: Компанія "Норнікель"

Розлилося щонайменше 20 тисяч тонн нафтопродуктів.

У Красноярському краї Росії в Норильску і Таймирі через витік нафтопродуктів на ТЕЦ-3 "Норильсько-Таймирська енергетична компанія" запроваджено режим надзвичайної ситуації міжмуніципального рівня.

Про це повідомляє уряд Красноярського краю, передають росЗМІ.

Аварія на ТЕЦ в Норильську сталася ще 29 травня. Під час інциденту розлилося щонайменше 20 тисяч тонн нафтопродуктів, які потрапили в ґрунт, водоймища, річку Далдикан і на проїжджу частину. Площа забруднення, за попередньою інформацією, становить близько ста тисяч квадратних метрів, тобто близько 10 гектарів.

Крім того, у місцевій прокуратурі кажуть, що через потрапляння палива на проїжджу частину під'їзної дороги до промисловому майданчику ТЕЦ-3 спалахнув легковий автомобіль. За фактом забруднення грунту через неналежне зберігання палива порушено кримінальну справу.

Попередньою причиною розливу називають, просідання фундаменту і відрив дна ємності з паливом. Місцева влада оцінює збитки в десятки мільярдів російських рублів. За словами віцепрем'єра уряду Красноярського краю Анатолія Цикалова, збитки від інциденту могли бути меншими, якби місцева влада своєчасно проінформувала про витік.

Крім того, він зазначив, що ємність оглядала спеціалізована компанія, яка дала позитивний висновок на її експлуатацію. Наразі триває розслідування причин аварії.

"Тому тут питання не тільки до компанії, яка це допустила, але і до компаній, які обслуговували", - додав Цикалов.

Сотрудники Енисейского управления осмотрели место аварии на ТЭЦ-3 АО «НТЭК»: дизельное топливо разлилось за пределы...

Опубликовано Radionova Svetlana Суббота, 30 мая 2020 г.

Нагадаємо, взимку у Республіці Комі, що в РФ, загорілася установка одного із нафтопереробних заводів. Вогонь спалахнув на "Лукойл-Ухтанафтопереробка". Рятувальники поінформували про майже тисячу квадратних метрів, охоплених пожежею. На місце навіть направили пожежний потяг.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація