У Facebook стався новий витік персональних даних. Постраждало 267 млн юзерів

У Facebook стався новий витік персональних даних. Постраждало 267 млн юзерів

Фото: Associated Press

Хакери збиралися використовувати цю інформацію для масової розсилки спаму та фішингових атак.

У вільному доступі опинилися персональні дані 267 мільйонів користувачів фейсбуку.

Про це повідомила британська дослідницька компанія Comparitech.

Так, на одному з хакерських форумів опинилися телефони, повні імена, унікальні ідентифікатори та інші дані юзерів.

Здебільшого витік даних торкнувся жителів США. Доступ до них закрили лише через 10 днів після публікації. За цей час їх міг неодноразово скопіювати будь-хто.

Аналітики Comparitech вважають, хакери збиралися використовувати цю інформацію для масової розсилки спаму та фішингових атак.

У березні 2018 року стало відомо про найбільший в історії Facebook витік особистих даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів соцмережі і передала їх третім особам, у тому числі, ймовірно, передвиборному штабу нинішнього президента США Дональда Трампа, який використовував їх для політичної реклами. За даними ICO, в числі інших Cambridge Analytica передала дані близько одного мільйона британських користувачів.

Через скандал очільнику Facebook Цукербергу довелося двічі виступити на слуханнях в Конгресі США. Facebook домовився про виплату в США штрафу в розмірі п'ять мільярдів доларів. Це рекордний штраф, який коли-небудь накладався на компанії за порушення правил зберігання особистої інформації клієнтів, і один з найбільших, які уряд США взагалі коли-небудь стягував, повідомила Федеральна торгова комісія США (FTC).

Facebook видалив 3 мільярди фейкових акаунтів за півроку

Facebook видалив 3 мільярди фейкових акаунтів за півроку

Повʼязані теми:

Наступна публікація