У Facebook відреагували на скандал довкола легендарного фото "Напалм у В'єтнамі"

У Facebook відреагували на скандал довкола легендарного фото "Напалм у В'єтнамі"

Фото: Reuters

Соцмережа блокувала записи з цією фотографією, тому що на ній зображена оголена дівчинка.

Facebook вирішив не видаляти записи з фотографією "Напалм у В'єтнамі" американського кореспондента Ніка Ута, на якій зображена оголена 9-річна дівчинка під час напалмової атаки.

Про це повідомляє Meduza.

Facebook блокував записи з цією фотографією на тій підставі, що вона порушує правила соціальної мережі, які  не дозволяють публікувати знімки дітей в оголеному вигляді.

Найбільша норвезька газета Aftonposten опублікувала відкрите звернення до Марка Цукерберга, в якому головний редактор видання Еспен Егіл Хансен розкритикував вимогу адміністраторів соцмережі цензурувати або видаляти цей знімок.

Лист набув широкого резонансу – і в Facebook вирішили переглянути своє рішення й дозволити публікувати цей знімок, оскільки він має велике історичне і культурне значення, а тому його не видалятимуть і не цензуруватимуть.

Фото: CNN

Нік Ут зробив знімок "Напалм у В'єтнамі" у 1972 році. На ньому зображені діти, які втікають від напалмової атаки. На дівчинці Кім Фук немає одягу - вона зірвала його, тому що тканина загорілася. Кім Фук була госпіталізована з важкими опіками, але вижила. Після закінчення війни у В'єтнамі вона отримала політичний притулок в Канаді.

Знімок отримав Пулітцерівську премію і вважається однією з найбільш важливих фотографій 20-го століття.

Повʼязані теми:

Наступна публікація