У Франції озвучили суму, витрачену терористами на криваві теракти в Парижі

У Франції озвучили суму, витрачену терористами на криваві теракти в Парижі

Бойовики збирали гроші на теракт дуже маленькими сумами / Фото: Reuters

Бойовики збирали гроші "дуже маленькими сумами", які було важко відстежити.

Організація кривавих терактів 13 листопада в Парижі обійшлася терористам з угруповання "Ісламська держава" всього в 30 тисяч євро.

Про це повідомив у четвер на прес-конференції міністр фінансів країни Мішель Сапен, передає Інтерфакс-Україна.

Він розповів, що бойовики збирали гроші "дуже маленькими сумами", які важко відстежити, зокрема, з допомогою карток експрес-оплати.

"Вартість цих недавніх нападів, фінансування цих атак окреслюється сумою, що не перевищує 30 тисяч євро", - заявив глава Мінфіну, додавши, що терористам не довелося вдаватися до переведень будь-яких великих грошових коштів.

За даними спеціальної служби розслідувань французького Мінфіну Tracfin, використовувалися кредитні експрес-карти, щоб оплачувати машини і житло, які знадобилися терористам протягом 48 годин перед терактами.

Сапен зазначив, що відстеження навіть маленьких сум могло б стати ключовим моментом у боротьбі проти тероризму, якщо з'явиться можливість зіставити дані цих карт з іншими елементами слідства.

Французькі ЗМІ зазначають, що влада має намір спростити доступ Tracfin до персональних даних підозрюваних у тероризмі.

Нагадаємо, що 13 листопада у Парижі відбулася серія терактів. Жертвами нападів стали щонайменше 130 осіб. Терористи влаштували кілька перестрілок в різних частинах міста, здійснили три вибухи біля футбольного стадіону, а також захопили заручників в концертному залі. Вісьмох терористів силовикам вдалося ліквідувати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація