У Франції під час першотравневих заворушень затримали дві сотні радикалів

У Франції під час першотравневих заворушень затримали дві сотні радикалів

Фото: Reuters

Міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллом засудив агресію радикалів.

У центрі Парижа впродовж вівторка, 1 травня, затримали загалом близько 200 анархістів, які брали участь у заворушеннях. Зокрема, радикали підпалили ресторан швидкого харчування McDonald's і кілька автомобілів. Близько 1200 протестувальників у чорних каптурах із вигуками "Усі ненавидять поліцію" долучилися до традиційних першотравневих масових маршів профспілок, пише інформагенція AFP. У відповідь на агресивні дії радикалів поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

Міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллом засудив агресію радикалів. "Робиться усе, щоб покласти край цьому серйозному порушенню миру і знайти відповідальних за ці невимовні акти (вандалізму. - Ред.)", - цитує AFP Коллома. Ліві радикали виступають проти реформ президента Еммануеля Макрона. Один з демонстрантів у масці ніс плакат із написом "Макрон бісить нас".

Сотні залізничників узяли штурмом будівлю держаної залізничної компанії в Парижі

Сотні залізничників узяли штурмом будівлю держаної залізничної компанії в Парижі


Водночас, згідно з даними поліції та профспілок, на мирні демонстрації в Парижі вийшли від 20 тисяч до 55 тисяч осіб. Загалом по всій країні у першотравневих заходах узяли участь близько 143 тисяч осіб, що трошки більше, ніж минулого року.

Тим часом під час демонстрацій на Першотравень у Стамбулі поліція затримали понад півсотні людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація