У Франції побудували та розбили шоколадний "Берлінський мур"

У Франції побудували та розбили шоколадний "Берлінський мур"

Так кондитери долучилися до святкувань 30-річчя падіння залізної завіси.

Нове падіння "Берлінського муру" сталося у Франції. Там влаштували інсталяцію до 30-ї річниці об’єднання двох частин Німеччини, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зменшену копію стіни із символічними малюнками сучасних політиків виготовив паризький шоколатьє Патрік Роже. На роботу пішло 200 кілограмів чорного шоколаду.

У Парижі створили шоколадну копію Берлінського муру і пригостили смаколиком охочих

У Парижі створили шоколадну копію Берлінського муру і пригостили смаколиком охочих

Конструкцію автор розмістив на вході свого ж магазину та урочисто розбив "мур" молотком під оплески захопленої публіки, а після того почастував усіх охочих. "200 кілограмів шоколаду розлетілось за лічені хвилини. Так чудово ділитися з іншими людьми смаками та цінностями, приміром, цінністю свободи, якої ми потребуємо і зараз", - заявив Патрік Роджер. "Ідея – надзвичайна! Мені теж дістався шматочок муру", - раділа емігрантка зі східної Німеччини Сесіл Реверет.

Як повідомлялося, в Німеччині відзначили 30-річчя падіння Берлінського муру, як день свободи та звільнення. Стіна була найбільш наочним втіленням залізної завіси між Заходом і комуністичним табором під контролем СРСР. Після її падіння жителі східного та західного Берліна змогли вперше вільно перетнути кордон, а незабаром після цього розвалився Радянський Союз та закінчилася холодна війна. Мур, завдовжки 155 кілометрів  розділяв місто понад 28 років. Це, по суті, було дві стіни, між якими розташовувалися оборонні рови, міни та колючий дріт під електричною напругою. Конвой постійно був готовий відкрити вогонь на ураження, при спробах перелізти через мур загинуло щонайменше 150 людей. З боку Німецької демократичної республіки мур називали антифашистським оборонним валом, з боку Федеративної республіки Німеччини – стіною ганьби. 9 листопада 1989 року стіна впала: шлагбауми на КПП піднялися і жителі соцтабору отримали свободу пересування. Ненависний мур, який розділяв сім"ї, друзів та колег, трощили бульдозерами і розбивали на камінці з обох боків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація