У Франції розпочали евакуацію та просять допомоги через агресивну пожежу на Рів'єрі

У Франції розпочали евакуацію та просять допомоги через агресивну пожежу на Рів'єрі

Фото: Reuters

Палає також і острів Корсика в Середземному морі.

Французька Рів'єра та Корсика потерпають від вогняної стихії. Через спеку там горять ліси, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Туристи подекуди опиняються у вогняній пастці та змушені прориватися крізь вогняний фронт. Очевидці кажуть, що багатьох небезпека захопила зненацька – стихія розгулялася за якихось півгодини. Причому від вогню потерпає не лише острів Корсика, а й континентальна Франція – лісові пожежі охопили Лазуровий берег від Ніцци до Сен-Тропе. "Учора ввечері в нас були традиційні посиденьки з друзями, та несподівано в небі побачили гелікоптери. Диму ще не було видно, але знаєте, ґвинтокрили літали з такими великими мішками з водою. А за півгодини вже з'явився дим. Він дуже швидко посилювався. І за лічені хвилини в небі вже літало понад 30 пожежних літаків. А за годину нас усіх попросили виїхати з готелю", - розповів турист Шарлі Аднан.

Франція просить у сусідніх держав допомоги у боротьбі з масштабною лісовою пожежею

Франція просить у сусідніх держав допомоги у боротьбі з масштабною лісовою пожежею

Вогонь уже знищив три тисячі гектарів лісу і з кожною годиною площа займань лише зростає. На боці стихії – надзвичайно суха спекотна погода та сильний вітер. На лікарняних ліжках через отруєння чадним газом опинилися кілька пожежників. "Ліс загорівся десь о пів на шосту вечора. Вітер швидко розніс полум'я. Стихія поширювалась із шаленою швидкістю й лише за годину охопила 200 гектарів насаджень. Цей вогонь дуже агресивний", - зізнається рятувальник Мішель Дютро.

Полум'я вже впритул наблизилося до житлових будинків та готелів, тож влада розпочала масову евакуацію. Людей селять у школах і театрах у містах, які віддалені від вогню. "Вони так швидко й добре все зорганізували, що нам не було страшно. Не злякалися навіть мої малі діти. Навіть немає за що покритикувати", - кажуть туристи. Разом із тим стихію не вдається взяти під контроль – бракує техніки та людей. Окрім того, вночі пожежні літаки та ґвинтокрили використовувати не можна. Французька влада просить допомоги в сусідніх держав.

Кореспондент ТСН Мар'яна Зінковська

Повʼязані теми:

Наступна публікація