У Франції волонтери впали в кому після тестування ліків із канабісу

У Франції волонтери впали в кому після тестування ліків із канабісу

Після тестування ліків на основі канабісу волонтери потрапили у лікарню. / Фото: Архів

У одного із волонтерів відмер мозок. 

У французькому місті Ренн госпіталізували шестеро людей після випробування нового знеболюючого препарату на основі канабісу.

Як повідомляє The Independent, інцидент стався в одній з приватних клінік міста. У одного з волонтерів, які тестували ліки, зафіксована смерть мозку, п'ятеро інших перебувають у комі, і лікарі поки не можуть сказати, чи виживуть вони.

На випадок одразу ж звернуло увагу Міністерство охорони здоров'я Франції. За цим фактом розпочато розслідування. Згідно з заявою міністра Марісоль Турен, тестування препарату було зупинене.

Варто зазначити, що назва фармацевтичної компанії, яка проводила випробування цього препарату, поки тримається в таємниці і не розголошується.

"Випробування проводилися в приватній ліцензованій організації, яка спеціалізується на проведенні клінічних випробувань. Усі добровольці були абсолютно здорові", - повідомила міністр.

У міністерстві також відмовилися повідомити назву ліків. Лише узагальнено пояснили, що, власне, це за ліки. За словами представників міністерства, йдеться про таблетки, що приймають усередину, призначені, зокрема, для придушення больового синдрому.

За даними ряду місцевих газет, може йтися про компанію Biotrial, яка якраз займається дослідженням лікарських засобів, штаб-квартира якої й розташована в місті Ренн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація