У французького блогера викрали колекцію Lego, яку він збирав 14 років. Його підписники пожертвували $18 тисяч на нову

У французького блогера викрали колекцію Lego, яку він збирав 14 років. Його підписники пожертвували $18 тисяч на нову

Фото: youtube.com/republicattak

Його зворушливе "останнє" відео, у якому він розповів про викрадення колекції, зібрало більше 700 тисяч переглядів.

Французький блогер та колекціонер Lego 20-річний Луїс 5 жовтня розповів про викрадення власної колекції конструктора, яку він збирав 14 років.

Відповідне відео він опублікував на своїй сторінці у Youtube.

На відео він ледь стримує сльози, розповідаючи, що це останнє відео на його каналі, адже він займався реконструкцією із конструктора Lego сцен культової серії "Зоряних війн". За його словами, Lego він почав колекціонувати від 2004 року, і вкрадена колекція коштувала близько 16 тисяч євро. Луїс зазначив, що не зможе її відновити, оскільки це дуже дорого, і тому припиняє своє хобі.

Відео одразу ж стало популярним та розійшлося у Мережі. За кілька днів воно зібрало 700 тисяч переглядів, тоді як інші відео на каналі Луїса збирали близько 3-4 тисяч. Безліч користувачів почали писати йому в YouTube та Twitter з пропозиціями допомогти та надіслати свої конструктори Lego.

У США ж на майданчику GoFundMe відкрили збір коштів для відновлення викраденої колекції Луїса. За 2 дні користувачі вже зібрали більше 18 тисяч доларів. За словами хлопця, він був просто шокований такою неймовірною кількістю підтримки.

"Можете вважати це перебільшенням, але це були найгірші 24 години в моєму житті, і ви щойно дали мені сили рухатися вперед", - написав Луїс.

Він також попросив вибачення в усіх, кому не встиг відповісти, оскільки отримав у різних соцмережах тисячі повідомлень з підтримкою та пропозиціями допомоги.

Згодом він зазначив, що припиняє збір коштів, підкресливши, що зібрали занадто багато. Луїс також пообіцяв всім користувачам, що вестиме відкриту звітність щодо того, як саме витрачатиме ці кошти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація