У Freedom House назвали заборону кримського Меджлісу "пародією на правосуддя"

У Freedom House назвали заборону кримського Меджлісу "пародією на правосуддя"

Фото: Крим.Реалії

Утиски кримських татар набирають ознак масових репресій проти етнічної меншини.

Заборона Меджлісу кримськотатарського народу свідчить про масові репресії влади РФ проти корінного населення Криму. Так вважають у міжнародній неурядовій організації Freedom House, повідомляє УНІАН.

Заява організації з'явилася у відповідь на рішення Верховного суду Росії, яким залишено в силі рішення про заборону Меджлісу та названо його "екстремістською організацією". Правозахисники вважають, що такі дії поглиблюють кризу в питанні дотримання прав людини в Криму. "Рішення суду про заборону Меджлісу є підтвердженням того, що в Криму відбуваються масові репресії щодо етнічної меншини", - сказав в.о. президента Freedom House Деніел Калінгерт.

За його словами, тепер російська влада теоретично може карати будь-якого кримського татарина за кожний вияв культурної, соціальної чи політичної активності. "Це пародія на правосуддя, що є також найсвіжішим прикладом порушення прав людини в Криму", - додав правозахисник.

Як повідомлялося, 26 вересня так званий "Верховний суд Криму" визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність в Росії. Згодом це рішення підтвердив Верховний суд РФ.

Верховний суд Росії виніс рішення у справі щодо заборони Меджлісу

Верховний суд Росії виніс рішення у справі щодо заборони Меджлісу

Повʼязані теми:

Наступна публікація