У ФСБ прокоментували версію про теракт на літаку Ту-154

У ФСБ прокоментували версію про теракт на літаку Ту-154

Фото: Reuters

Військово-слідчий відділ СК РФ по Сочинському гарнізону відкрив кримінальну справу за порушення правил польотів.

У ФСБ Росії заявили, що основними робочими версіями катастрофи військового літака Ту-154 в Чорному морі є "потрапляння до двигуна сторонніх предметів, неякісне паливо, що спричинило втрату потужності і відмова роботи двигунів, помилка пілотування, технічна несправність літака".

Про це повідомляє Интерфакс-Россия.

Російські спецслужби додали, що ознак, які вказують на можливість здійснення теракту на борту літака, досі не отримано.

"Ознак і фактів, що вказують на можливість вчинення терористичного акту або диверсії на борту повітряного судна, наразі не отримано", - заявили ФСБ Росії.

Там зазначили, що " встановлені очевидці падіння авіалайнера, є також запис відеореєстратора, з яким працюють члени слідчої групи".

Військово-слідчим відділом СК Росії по Сочинському гарнізону за фактом катастрофи повітряного судна порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 351 (порушення правил польотів або підготовки до них).

Росіяни шукають причини авіакатастрофи Ту-154

Росіяни шукають причини авіакатастрофи Ту-154

Нагадаємо, 25 грудня, на Чорним морем розбився літак Міністерства оборони Росії Ту-154. Серед осіб, які перебували на його борту, були 8 членів екіпажу, 8 військових, 2 федеральних державних цивільних службовців Росії, 9 представників ЗМІ (зокрема телеканалу "Зірка", "Першого каналу" і НТВ) і 64 музиканти ансамблю Александрова. Також під час аварії загинула Єлизавета Глінка, виконавчий директор фонду "Справедлива допомога", яка неодноразово приїжджала на окупований Донбас і нібито допомагала дітям.

Всього на борту перебувало 92 людини.

Російський Ту-154 вилетів з Сочі о 05:25 за московським часом 25 грудня, за 2 хвилини після вильоту він зник з радарів. Літак прямував в сирійську провінцію Латакія. Музиканти ансамблю повинні були дати новорічний концерт на авіабазі Хмеймим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація