У Генштабі РФ розкрили подробиці про збитий російський вертоліт Мі-8 в Сирії

У Генштабі РФ розкрили подробиці про збитий російський вертоліт Мі-8 в Сирії

Фото: Reuters

У Генштабі РФ вважають, що екіпаж збитого в Сирії вертольоту Мі-8 загинув.

Сьогодні, 1 серпня, в Сирії над районом, якіий перебуває під контролем терористичного угрупування "Джебхат ан-Нусра" був збитий російський військово-транспортний вертоліт Мі-8.

Про це заявив начальник Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил РФ Сергій Рудський, передає ТАСС.

"Сьогодні здійснений терористичний акт, в результаті якого був збитий російський військово-транспортний вертоліт Мі-8, який повертався після виконання гуманітарної місії з доставки продовольства і медикаментів жителям міста Алеппо. На борту знаходилися три члени екіпажу і два офіцери російського Центру по примиренню ворогуючих сторін в Сирії", - заявив він.

За словами Рудського, угруповання чисельністю до 5 тисяч бойовиків в неділю спробувало провести атаку на південний захід від Алеппо, але вона була відбита сирійської армією при підтримці російської авіації.

"Атаці передувала підрив смертниками чотирьох начинених вибухівкою БМП на позиціях урядових військ. Наступ проводилося під керівництвом "Джебхат ан-Нусри", - зазначив він.

Фото: Reuters

Він також повідомив, що в ході бойових дій було знищено понад 800 бойовиків, 14 танків, десяти БМП, понад 60 автомобілів з встановленим озброєнням.

Рудської також повідомив, що в Алеппо відкриті всього сім гуманітарних коридорів для мирних жителів і здалися бойовиків.

"На сьогоднішній день із східних районів Алеппо в пункти гуманітарної допомоги вийшло 324 мирних жителя, включаючи 76 дітей, 82 бойовиків склали зброю і проходять процедуру амністії. Наразі з низкою формувань зі складу так званої "помірної опозиції" сирійським командуванням встановлений контакт і ведуться переговори про припинення опору", - розповів він.

Він зазначив, що з учорашнього дня, 31 липня, всі коридори були відкриті як з східної частини, так і всередину міста.

Тим не менше стало відомо, що на сході Алеппо терористи вбили чотирьох осіб, які намагалися покинути місто через ці коридори.

"Значні втрати не зупиняють лідерів бойовиків, вони продовжують підтягувати резерви з інших напрямків, залякувати бійців урядових військ, перешкоджати виходу місцевого населення із зони бойових дій, а також використовувати його в якості "живого щита". Так, вчора в східній частині Алеппо терористами було страчено чотири людини, які намагалися вийти через гуманітарні коридори", - заявив Рудський.

В цілому, відомо, що з 28 липня, за інформацією Рудського, в результаті обстрілу Алеппо бойовиками загинули 42 мирних жителя, ще 98 осіб отримали поранення.

Фото: Reuters

Начальник управління також зазначив, що понад 100 населених пунктів за минулий тиждень приєдналися до угоди про примирення в Сирії.

"За останній тиждень ще 109 населених пунктів підписали угоди про примирення. На сьогодні таких населених пунктів налічується 329", - сказав він.

При цьому кількість збройних формувань, які погодилися приєднатися до перемир'я, залишилося без змін, їх як і раніше 61.

Повʼязані теми:

Наступна публікація