У Гімалаях майже через місяць після зникнення знайшли тіла семи альпіністів

У Гімалаях майже через місяць після зникнення знайшли тіла семи альпіністів

Ще одного загиблого шукають.

Тіла семи альпіністів, які зникли безвісти в індійських Гімалаях наприкінці травня, були знайдені рятувальниками у неділю, 23 червня.

Про це повідомляє CNN із посиланням на індо-тибетську прикордонну поліцію.

Пошуки тіла восьмого альпініста відновляться у понеділок.

Екстремали намагалися підкорити неназвану вершину, на підкорення якої не мали дозволу. Лідером групи був відомий британський гірський експерт Мартін Моран. Вісім альпіністів - четверо британців, двоє американців, австралієць та їхній індійський провідник - зникли безвісти 26 травня поблизу східної вершини Нанда-Деві, одного з найвищих піків в Індії.

Зниклі вісім альпіністів були частиною великої команди з 12 чоловік, яка мала дозвіл на сходження на Нанда-Деві. Четверо з цих екстремалів підкорили гору та повернулися до базового табору, тоді як інші вісім пішли підкоряти заборонену неназвану вершину.

Після того, як група не повернулася до базового табору, їхні колеги повідомили про це місцеву владу. На початку червня група пошуківців виявила п'ять тіл альпіністів, похованих лавиною.

Раніше повідомлялося про небувалий ажіотаж, пов'язаний з підкоренням найвищої вершини світу - Евересту. Довжелезні щільні черги людей товпляться від підніжжя до вершини. Так, від початку сезону на тлі великої черги загинули вже 11 альпіністів

Місце, де гинуть альпіністи, називають "зоною смерті" - точка, що розташована вище найвищого табору на висоті 8000 метрів. Більшість людей може провести лише кілька хвилин на такій висоті без додаткових запасів кисню.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація