У готелі в Домінікані загадково помирають відпочивальники. Що за "невидимий убивця" позбавляє їх життя

У готелі в Домінікані загадково помирають відпочивальники. Що за "невидимий убивця" позбавляє їх життя

Фото: tsn.ua

До серії дивних смертей може мати стосунок невідома хімічна речовина.

На курорті у Домініканській Республіці за загадкових обставин протягом п'ятьох діб загинуло троє туристів.Аутопсія встановила, що причиною смерті усіх трьох стала дихальна недостатність. Однак, що її спричинило, – наразі невідомо.

Ситуація спантеличила громадськість та розслідувачів. Однак колишня відпочивальниця сумнозвісного готелю зазначає, що серія смертей може пояснюватися отруєнням невідомою хімічною речовиною.  

З чого усе розпочалося

Ситуація набула резонансу наприкінці травня. Тоді за дивних обставин загинула 41-річна американка Міранда Шауп Вернер. 25 травня вона разом з чоловіком, Деном Вернером,  заселилася до готелю Grand Bahia Principe hotel у місті Сан-Педро-де-Макорі – там пара планувала відсвяткувати 10 річницю свого весілля.

Жінка робила знімки краєвидів з балкону номеру, коли несподівано її самопочуття стрімко погіршилося. Попри те, що медична команда готелю намагалася надати Міранді першу допомогу, жінка загинула до того, як її встигли доправити до лікарні.

Перша жертва - Міранда Шауп-Вернер

Один з родичів Міранди, Джей Мак-Дональд, розповів, що, на думку Домініканської поліції, Міранда Шауп-Вернер померла від набряку легень та дихальної недостатності.

Натомість представники готелю у офіційній заяві зазначили, що жінка загинула від серцевого нападу, а її чоловік – Даніель Франк Вернер – підтвердив, що вона мала проблеми з серцем.

Збільшення кількості жертв

Та Міранда Шауп-Вернер стала лише першою жертвою. П’ять діб потому, 30 травня, подібна ситуація трапилася ще з парою американців – Сінтією Енн Дей та Натаніелем Едвардом Голмсом.

Ще 26 травня пара постила фотографії свого відпочинку на Facebook та насолоджувалася життям. 

"Будь ласка, позичте мені хто-небудь 250 тисяч доларів, я не хочу повертатися додому!" – писав у коментарі до однієї зі світлин Голмс.

А чотири дні потому, 30 травня, обох знайшли мертвими у номері готелю Bahia Principe La Romana – у будівлі, яка прилягає до тієї, у якій померла Міранда Шауп Вернер, і належить до тієї ж мережі готелів.

Фото: tsn.ua

Національна поліція Домініканської Республіки розпочала розслідування інциденту. Згідно з попередніми результатами автопсії, Дей та Голмс померли від  того,  що їхні легені наповнилися водою, що призвело до дихальної недостатності.

У кімнаті пари правоохоронці знайшли медикаменти для кров’яного тиску та три пляшечки з прописаними їм ліками. Так, одна з них містила 5 міліграмів знеболювального – опіоїду під назвою оксикодон. Жодних ознак насильства у всіх трьох випадках знайдено не було.

Після того, як було знайдено Дей та Голмса, розслідувачі наказали провести низку тестів, щоб встановити, чи могло щось зі спожитої трьома американцями їжі призвести до смерті.

Наразі правоохоронці також очікують результатів токсикологічної експертизи. Дивні смерті спантеличили громадськість та родичів загиблих.

Натаніель Едвард Голмс та Сінтія Дей

"Дуже дивно, що це відбулося в одному й тому самому готелі протягом кількох діб. І ще дивнішою є незрозуміла природа того, що трапилася з Мірандою", – зазначив Джей МакДональд у коментарі локальному виданню.

Представники Bahia Principe Hotels & Resorts натомість наполягають, що жодного зв’язку між обома випадками не існує, а працівники виконали усі необхідні безпекові протоколи.

Непоодинокий випадок

Та нещодавно стало відомо, що історія не обмежується трьома випадками. Після того, як таємничі смерті у готелі набули розголосу, ще одна американка Кейлін Кналл  – жінка з штату Колорадо – розповіла The Denver Channel, що вона та її хлопець зазнали отруєння, коли відпочивали у тому самому готелі рік тому, у червні 2018 року.

Вона зазначила, що після того, як вони відмовилися придбати на курорті, пара повернулася до своєї кімнати. Там стояв дуже сильний хімічний сморід, "наче хтось розбризкав усюди фарбу".

Кейлін Кналл з хлопцем

"Мої очі дуже сильно сльозилися", – розповіла жінка ABC. Пара вирішила переселитися до іншої кімнати, але уранці Кейлін та її хлопець прокинулися дуже спітнілими.

Схвильовані дивними симптомами, вони вирішили передчасно завершити свою подорож та завчасно придбали квиток додому.

Сінтія Дей та Натаніель Едвард Голмс

Коли пара звернулася до лікаря у США, той сказав, що причиною дивного самопочуття пари, ймовірно, є органофосфатне отруєння, можливо, спричинене пестицидами.

За словами Кейлін, компанія Bahia Principe Hotels & Resorts відмовилася компенсувати шкоду здоров’ю відпочивальників або розповісти про те, що стало причиною отруєння. Наразі жінка судиться з організацією у судах Домінікани.

Повʼязані теми:

Наступна публікація