У готелях Саудівської аравії дозволили знімати спільний номер неодруженим іноземним парам

У готелях Саудівської аравії дозволили знімати спільний номер неодруженим іноземним парам

Фото: pixabay.com/GLady

Раніше потрібно було офіційне підтвердження шлюбу.

У Саудівській Аравії змінили законодавство для розвитку туризму в країні. Зокрема дозволили незаміжнім іноземним парам знімати один готельний номер разом.

Про це пише BBC.

До цього пари, аби зняти спільний номер повинні були довести, що вони заміжні. 

У межах "туристичної лібералізації" уряд королівства дозволив жінкам залишатися на ніч у готелі наодинці. Це правило розповсюджується й на громадянок Саудівської Аравії, водночас місцеві пари як і раніше повинні показати документи про шлюб, аби зняти номер разом.

Також у нових правилах йдеться, що жінки з інших країн не зобов’язані "повністю прикриватися", але місцева влада розраховує, що вони одягатимуться "скромно". Щодо алкоголю, то він залишиться під забороною.

Нагадаємо, нещодавно уряд Королівства Саудівська Аравія запровадив електронні багаторазові туристичні візи громадянам 49 країн, зокрема й України.

Збір за оформлення візи складатиме 440 саудівських ріалів (118 доларів США), не включаючи ПДВ (5%) та за адміністративні послуги. Віза включає медичну страховку зі страховим покриттям на суму 100 тисяч саудівських ріалів (26 тис. 738 доларів США). Оплата за візу здійснюється банківськими картками/системами прямих платежів: Master Card, Visa, American Express, Union Pay, Apple Pay.

Саудівська Аравія вперше в історії призначила жінку дипломатом

Саудівська Аравія вперше в історії призначила жінку дипломатом

Повʼязані теми:

Наступна публікація