У Грузії в банку озброєний автоматом і гранатами чоловік уже понад 6 годин утримує заручників

У Грузії в банку озброєний автоматом і гранатами чоловік уже понад 6 годин утримує заручників

Фото: Associated Press

Частину людей нападник уже відпустив, кільком вдалось втекти.

Близько 15-ї години чоловік в камуфляжі зайшов в одне з відділень "Банку Грузії" в місті Зугдіді. Як розповіли очевидці, він кілька разів вистрелив і наказав усім лягти на підлогу. Одна з працівниць банку встигла натиснути тривожну кнопку. На виклик приїхала поліція і спецназ – будівлю оточили. В момент нападу в середині за різними даними було від 30 до 50 людей. За годину частину заручників старшого віку нападник відпустив. Ще кільком вдалося втекти через дах - відео втечі поширили грузинські телеканали.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Згодом нападник забарикадувався в одній з кімнат разом зі дев’ятнадцятьма заручниками. Один з них виклав відео з захопленого банку і розповів, що нападник - його обличчя закрите -тримає в руках гранату та погрожує її підірвати, якщо поліція спробує штурмувати будівлю. 

Свої вимоги нападник озвучив через заручників: хоче пів мільйона доларів і вертоліт.

У грузинському місті Зугдіді озброєний злочинець заблокував приміщення банку

У грузинському місті Зугдіді озброєний злочинець заблокував приміщення банку

Інформації про нападника немає . Поліція допитує чоловіка, який підвозив його до банку. Спершу припускали, що це спільник, але потім з’ясувалось  - випадковий таксист. Надвечір у Зугдіді приїхав міністр внутрішніх справ Грузії. У  МВС повідомили, що порушили кримінальне провадження за трьома статтями, втім від інших коментарів, поки триває операція зі звільнення заручників, утримуються. 

Нагадаємо, влітку в Україні сталося три "теракти" із захопленням заручників. "Естафету" розпочав Луцьк, потім була Полтава, а третім - Київ. У підсумку в заручниках перебували 17 людей. Полтавського "терориста" ліквідували. Луцький та київський перебувають під вартою.

Автор: Катерина Трифоненко

Повʼязані теми:

Наступна публікація