У Грузії відбувається другий тур парламентських виборів: опозиція відмовилася від участі

У Грузії відбувається другий тур парламентських виборів: опозиція відмовилася від участі

Фото: Associated Press

Виборчі дільниці для жителів 17 округів відкрилися о 08:00 ранку, а голосування триватиме до 20:00.

У суботу, 21 листопада, в Грузії відбувається другий тур парламентських виборів на 1 914 виборчих дільницях. Керівна партія "Грузинська мрія" — єдина політсила, яка бере участь у другому турі. Всі опозиційні партії зняли своїх кандидатів.

Про це повідомляють "Новини Грузії". 

Загальна кількість виборців становить 2 140 210 осіб. Для людей, які перебувають в стаціонарних лікувальних установах і в ізоляції (карантин, самоізоляція), створені ще 80 спеціальних дільниць. 

Від першого туру другого туру відрізнятиметься тим, що за його процесом не будуть стежити представники опозиційних партій. Опозиція на знак протесту зняла не лише своїх кандидатів, але також і спостерігачів і відкликала своїх членів комісій.

Керівна партія "Грузинська мрія" єдина бере участь у другому турі, тому, незалежно від результату, у другому турі отримує 76 місць в парламенті країни і парламентську більшість.

 Всі опозиційні партії зняли своїх кандидатів. Вони не визнають легітимність першого туру парламентських виборів, який відбувся 31 жовтня, і заявляють, що результати були сфальсифіковані. Опоненти влади закликали своїх прихильників до "повного ігнорування" голосування.

Попри рішення опозиції, у виборчих бюлетенях все-таки будуть зафіксовані всі кандидати, які пройшли до другого туру — по двоє в кожному окрузі, які показали найкращі результати в першому турі, але не змогли набрати понад 50%.

За даними ЦВК, кандидатам "Грузинської мрії" повинні протистояти представники п'яти партій і блоків: "Єдиний національний рух —- Сила в єдності" (в 12 мажоритарних округах), "Європейська Грузія" (в двох округах), "Гірчі", "Громадяни" , "Лейбористська партія" (по одному кандидату в трьох округах).

Підрахунок голосів на виборчих дільницях понеться одразу ж після завершення голосування — о 20:00.

Нагадаємо, після того, як з'явилися результати парламентських виборів, на яких перемогла провладна "Грузинська мрія", у Тбілісі розпочалися протести. 

Ультиматум для влади: у Грузії опозиціонери вимагають повторного проведення виборів до парламенту

Ультиматум для влади: у Грузії опозиціонери вимагають повторного проведення виборів до парламенту

Повʼязані теми:

Наступна публікація