У Грузії затримали голову опозиційної партії, яку заснував Саакашвілі

У Грузії затримали голову опозиційної партії, яку заснував Саакашвілі

Фото: Associated Press

Під час штурму офісу Мелія силовики застосовували сльозогінний газ.

У Грузії вранці вівторка, 23 лютого, силовики затримали Ніка Мелія, який очолює опозиційну партію "Єдиний національний рух", яку заснував колишній президент країни Міхеіл Саакашвілі. Правоохоронці взяли штурмом приміщення, де перебував Мелія, використовуючи спецзасоби.

Про це повідомляють Sputnik Грузія та Euronews.

За даними місцевого телебачення, опозиціонера затримали в одному з кабінетів офісу партії в Тбілісі, де він забарикадувався зі своїми прихильниками. Низка ЗМІ, зокрема, Руставі 2 та Новини Грузія повідомляють, що силовики штурмували офіс опозиційної партії і застосували сльозогінний газ.

Попередньо, Мелію вивезли з території офісу на броньованому авто. Разом із опозиціонером затримали десятки його прихильників.

За інформацією Ехо Кавказу, силовики вже завершили спецоперацію в офісі партії і залишають будівлю. В офісі пошкоджено двері та інвентар. Попередньо, декому із прихильників опозиції необхідна допомог медиків.

До слова, Мелія фігурує у справі про організацію протестів влітку 2019 року. Раніше парламент Грузії позбавив Ніку Мелія депутатської недоторканності, а 17 лютого суд задовольнив клопотання прокуратури, яка просила на час слідства помістити Мелія у СІЗО. 

Нагадаємо, прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія оголосив про відставку. Своє рішення політик пояснив нібито розбіжностями з командою у справі лідера опозиційної партії "Єдиний національний рух" Нікі Мелія. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація