У Гвінеї виявили перший випадок смертельної лихоманки в західній Африці: ліків від неї не існує

У Гвінеї виявили перший випадок смертельної лихоманки в західній Африці: ліків від неї не існує

Фото: Associated Press

Хворий геморагічною лихоманкою Марбурга помер.

У Гвінеї виявили перший випадок геморагічної лихоманки Марбурга, на місце події виїхала група експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, а сусідні держави попереджені. 

Про це повідомляється в заяві ВООЗ.

Випадок лихоманки цієї лихоманки виявлено в провінції Гуекуду, де раніше була виявлена Ебола. Це перший випадок лихоманки Марбурга в західній Африці. Хворий пацієнт помер.

Віруси Марбурга і Ебола подібні за своєю морфологією.

Фото: ТСН.ua

ВООЗ направила до Гвінеї експертів, які допоможуть владі країни розслідувати інцидент і виявити всі можливі контакти хворого, а також оцінити можливі ризики і мобілізувати сили для подальшого реагування на ситуацію.

Зауважимо, що поки ліків, які б успішно лікували від вірусу геморагічної лихоманки Марбурга, не існує.

Геморагічна лихоманка Марбург — гостре вірусне захворювання, що характеризується важким перебігом, високою летальністю, ураженням печінки, шлунково-кишкового тракту і центральної нервової системи.

Хоча природні вогнища поширення вірусу є в Африці, вперше хвороба спостерігалася в 1967 році в Європі: в містах Марбурзі і Франкфурті-на-Майні, також одна особа спостерігалася в Белграді.

Хвора людина становить небезпеку для оточення. Виділення вірусу відбувається з носоглотковим вмістом, сечею, заразна також кров хворих. Інфікування людей може відбуватися повітряно-краплинним шляхом, під час потрапляння вірусу на кон'юнктиви, а також на шкіру (випадкові уколи голкою або порізи), не виключається можливість статевого шляху передаванння інфекції (вірус виявлявся в насінної рідини). Вірус в організмі перехворілої людини може зберігатися до 3 місяців.

Нагадаємо, раніше стало відомо про спалах лихоманки Ебола в Гвінеї на заході Африки. Так, в місті Нзерекоре станом на 23 лютого зафіксовано не менше 8 випадків зараження вірусом, п'ятеро людей загинули.

Ебола повернулася: спалах небезпечного вірусу зафіксували у Демократичній Республіці Конго

Ебола повернулася: спалах небезпечного вірусу зафіксували у Демократичній Республіці Конго

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація