У Кабулі смертник влаштував вибух біля військової академії: є загиблі

У Кабулі смертник влаштував вибух біля військової академії: є загиблі

Фото: Associated Press

Дванадцять людей отримали поранення.

У столиці Афганістану Кабулі внаслідок теракту загинуло щонайменше п’ять людей, з них двоє цивільних та троє військових.

Як повідомляє AFP з посиланням на місцеву владу та свідків, смертник влаштував вибух біля військової академії імені Маршала Фахіма.

"Сьогодні вранці близько 7 години ранку смертник підірвав вибухівку в результаті чого загинуло п'ять людей, у тому числі двоє мирних жителів та троє військових. Дванадцять поранені, у тому числі п'ятеро цивільних", - заявив речник міністерства внутрішніх справ Насрат Рахімі.

Зазначається, що це перший теракт у столиці Афганістану після трьох місяців спокою. Поки що відповідальність за скоєне ніхто на себе не взяв.

Своєю чергою, міністерство оборони країни також підтвердило кількість загиблих, але дало меншу цифру постраждалих – говорили принаймні про шість людей.

"Це був великий вибух, який сколихнув наш будинок. Після цього ми також почули вогнепальну зброю. Швидка допомога швидко приїхала на місце події", - розповіла AFP місцева жителька.

Нагадаємо, остання атака в Кабулі була в листопаді 2019 року, коли невідомі біля поліцейської дільниці атакували автомобіль, що належить Організації Об'єднаних Націй. За інформацією правоохоронців, у автівку кинули ручну гранату. У результаті вибуху одна людина загинула, ще п'ятеро отримали поранення. Серед загиблих, як пише ЗМІ, є співробітник ООН, двоє отримали поранення. 

13 листопада у Кабулі стався вибух, в результаті якого загинули семеро осіб, з них п’ятеро дітей. Люди постраждали через вибух замінованого автомобіля. ЗМІ повідомляють, що внаслідок вибуху поранено щонайменше 10 осіб. Серед постраждалих четверо іноземців. 

Щонайменше 90 людей загинуло під час теракту у Сомалі

Щонайменше 90 людей загинуло під час теракту у Сомалі

Повʼязані теми:

Наступна публікація