У Каліфорнії зросла кількість жертв масштабної пожежі

У Каліфорнії зросла кількість жертв масштабної пожежі

Фото: Reuters

Охоплені вогнем ліси досі не під контролем пожежників.

Вогняна пастка не відпускає Каліфорнію, де в лісових пожежах уже загинули 17 людей. Іще півтори сотні місцевих жителів зникли безвісти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ці люди або загинули, або просто загубилися під час евакуації, адже виїхати до безпечніших місць були змушені близько 20 тисяч осіб. У деяких районах, що особливо постраждали від стихійного лиха, оголошено надзвичайний стан.

Лісові пожежі продовжують вирувати у Каліфорнії

Лісові пожежі продовжують вирувати у Каліфорнії

Вогонь знищив уже півтори тисячі будинків, а погода значно ускладнює роботу пожежників: температура стоїть висока, вологість низька, до того ж потужний вітер розганяє полум’я, яке намагаються взяти під контроль.

Як уже повідомлялося, значна частина американського міста Санта-Роза, штат Каліфорнія, опинилася у руїнах після масштабних лісових пожеж. Пожежі знищили більше 405 квадратних кілометрів землі. Президент США Дональд Трамп затвердив декларацію про стихійне лихо в Каліфорнії для районів, які постраждали від лісових пожеж. Документ дозволяє федеральному уряду надати фінансування державним і місцевим урядам для боротьби з пожежами та ліквідації наслідків стихії в округах Бьютт, Лейк, Мендосіно, Напа, Невада, Сонома і Юба.

Повʼязані теми:

Наступна публікація