У Канаді за добу кількість інфікованих коронавірусом зросла на 75%

У Канаді за добу кількість інфікованих коронавірусом зросла на 75%

Фото: Associated Press

Протягом доби в країні від коронавірусу померли 35 людей.

Протягом 25 березня у Канаді різко зросла кількість підтверджених випадків зараження коронаврсом.

Про це свідчать офіційні дані міністерства охорони здоров’я Канади.

Ввечері середи у країні було виявлено 3385 хворих на COVID-19, хоча ще зранку цифра була усього 1959 осіб. Таким чином, кількість підтверджених випадків зараження зросла майже на 75%.

На жаль, упродовж доби зросла також і кількість загиблих від нового коронавірусу: COVID-19 забрав життя 35 осіб.

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Повʼязані теми:

Наступна публікація